Sastojci 10 osoba
6 jaja
4 dcl secera case od jogurta/2 case/
5 kasika secera za fil
2 deci ulja
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1 deci mleka
15o gr. cokolade
1 euro krem tabla 80 gr. ili neka druga.
1 margarin
Priprema
1.
Kora / Umutiti belanca sa 2 case od 2 deci secera dodati 2 deci ulja 4 kasike brasna pomesanog sa 1 praskom za pesivo i 5o grama otopljene prohladjene cokolade.Peci u plehu 27x 37 na 19o -200 stepeni.
2.
Fil / 6 zumanaca 5 kasika secera i 1 deci mleka sjediniti i kuvati na ringli uz stalno mesanje na jedan ipo od moguca 3.Ja mesam onom zicom sto su nase bake buckale samo okrecem u krug po dnu serpe.Kad se zgusne dodati 1oo gr. cokolade za kuvanje.mesati da se sjedini i ohladiti.
3.
1 margarin razraditi i sjediniti sa ohladjenim filom.Rasporediti ga po prohladjenoj kori i odozgo narendati euro krem tablu crno belu ili neku drugu cokoladu . Ostaviti da odstojiu frizideru, ja obicno pravim uvece.Pre secenja ostaviti malo na sobnoj temperaturi bolje se sece a i lepsi je za jelo bude kremast.
IZVOR:COOLINARIKA.COM
6 jaja
4 dcl secera case od jogurta/2 case/
5 kasika secera za fil
2 deci ulja
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1 deci mleka
15o gr. cokolade
1 euro krem tabla 80 gr. ili neka druga.
1 margarin
Priprema
1.
Kora / Umutiti belanca sa 2 case od 2 deci secera dodati 2 deci ulja 4 kasike brasna pomesanog sa 1 praskom za pesivo i 5o grama otopljene prohladjene cokolade.Peci u plehu 27x 37 na 19o -200 stepeni.
2.
Fil / 6 zumanaca 5 kasika secera i 1 deci mleka sjediniti i kuvati na ringli uz stalno mesanje na jedan ipo od moguca 3.Ja mesam onom zicom sto su nase bake buckale samo okrecem u krug po dnu serpe.Kad se zgusne dodati 1oo gr. cokolade za kuvanje.mesati da se sjedini i ohladiti.
3.
1 margarin razraditi i sjediniti sa ohladjenim filom.Rasporediti ga po prohladjenoj kori i odozgo narendati euro krem tablu crno belu ili neku drugu cokoladu . Ostaviti da odstojiu frizideru, ja obicno pravim uvece.Pre secenja ostaviti malo na sobnoj temperaturi bolje se sece a i lepsi je za jelo bude kremast.
IZVOR:COOLINARIKA.COM
Nema komentara:
Objavi komentar