srijeda, 15. studenoga 2017.

Carmelina torta



SASTOJCI
• Sastojci za 1 biskvit (ja pečem po 4 biskvita):
• 3 jaja ( 3 bjelanjka )
• 3 punije jušne kašike šećera
• 3 punije jušne kašike brašna
• 1 punija jušna kašika kakaa
• 1 kašika ulja
• 3 punije jušne kašike prženih mljevenih lješnjaka
• 1 prašak za pecivo
Krema
• 1 mlijeka
• 10 punijih jušnih kašika šečera
• 10 punijih jušnih kašike gustina (škrobnog brašna)
• 12 jaja (žutanjaka)
• 1 vanili šećer
• 2 vrećice karamel bombona (180g-200g)
• 175g margarina
• 3dcl slatkog vrhnja (hulala,hopla…)
PRIPREMA
Izmiksati bjelanjce te postepeno dodavati šećer i na kraju lagano dodati brašno, kakao, ulje, lješnjake i prašak za pecivo…
Zagrijati 1dcl mlijeka i rastopiti karamel bombone…
Žumanjca, gustin izmješati sa dijelom mlijeka i skuhati kremu sa preostalim mlijekom u koje smo stavili karamel..Skuhati kremu..Ohladiti i dodati dobro izmiksati,te dodato izmiksani margarin i na kraju slatko vrhnje i miksat da bude lijepa karamel krema….
Redati biskvit+krema+biskvit+krema+biskvit+ krema+biskvit…ukrašavanje po želji…
Torta je veličine Ø28cm…
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar