ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Noisette kocke



Sastojci
Biskvit
100 g maslaca
75 g secera
1 vanilin secer
prstohvat soli
2 jaja
125 g brasna
50 g extra tamnog kakaa
2 kasicice praska za pecivo
150 g pudinga od cokoade (gotov proizvod)
100 g cokolade
Za preliti biskvit
100 ml mlijeka (ili po zelji cokoladnog likera)
2 kasike cokoladnog napitka (prah) tipa Nesquick
Krema
500 ml slatkog vrhnja
300 g Milka noisette cokolade
200 g mlijecne kuverture
Priprem
Prvo pripremiti kremu, jer joj treba vremena za hladjenje. Zagrijati slatko vrhnje do vrenja, skinuti sa vatre i dodati na kocke nalomljenu cokoladu, mijesati da se potpuno otopi. Prebaciti u drugu zdjelu u ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temepraturi, a potom u frizideru najmanje 3-4 sata (najbolje je kremu napraviti dan prije). Ohladjeno umutiti cvrsto i stavljati u spric sa zvjezdastim nastavkom malo veceg promjera (moj je 12 cm). Nanijeti na biskvit u oblicima po zelji :
Za biskvit pjenasto umutiti maslac,secere i so. Mutiti da se sve dobro sjedini. Dodati jedno po jedno jajae, nakon svakog mutiti da se potpuno sjedini sa masom od maslaca.Brasno, kakao i prasak za pecivo prosijati zajedno u jednu zdjelu i pomijesati, te u 2-3 navrata dodati prethodnoj smjesi muteci laganom brzinom.Na kraju lagano pjenjacom sjediniti puding i naribanu cokoladu.
Tijesto izliti u pleh oblozen papirom za pecenje (dimenzije mog pleha su ca 25X20) i peci u prethodno zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na 180*C. Provjeriti cackalicom! Biskvit preliti preljevom i potpuno ohladit
Za preljev ugrijati malo mlijeko i u njemu rastopiti coko-prah, te preliti preko biskvita. Po zelji mozete dodati rum, ili mlijeko zamijeniti cokoladnim likerom.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar