ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Piskota torta



SASTOJCI
• 2 duple kutije piskota ili markiza biskvita
• 6 kom.jaja
• 250gr putera
• 2 kesice slaga
• 200gr cokolade
• 200gr secera
PRIPREMA
Piskote namocene u mleko ili belu kafu, redjaju se po posudi okruglog oblika oblozenu prijanjajucom folijom ili najlon kesom, i po dnu i po ivicama.
FIL
Umutiti 6 zumanaca sa 100gr secera(mutiti na pari).Kad se to ohladi dodati umucenih 6 belanaca sa 100gr secera.Umutiti 250gr putera i dodati 200gr istopljene mlake cokolade.Sve pomesati i dobro izmiksirati dok se sastojci ne sjedine.
Sipati fil u posudu preko naredjanih piskota, zatim preostale piskote zabadati u fil po sredini, zatim odozgo prekriti poredjanim piskotama.
Kad se to dobro ohladi u frizideru, izvaditi tortu na tacnu i preko staviti umucena dva slaga.
POSLUZIVANJE
Ova kolicina je za nesto manji tortu,ja obicno pravim meru ipo,ako je i vama potrebna povecajte.Po zelji u fil mozete staviti malo ruma, seckane orahe ili suvog grozdja, jako je dobro u svim verzijama.
PRIJATNO!
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar