SASTOJCI
• 300 gr cokoladnog keksa
• 100 gr maslaca
• 750 gr krem sira
• 300 gr cokoladnog keksa
• 100 gr maslaca
• 750 gr krem sira
• 200 gr bele cokolade
• 200 gr mlecne cokolade
• 200 gr tamne cokolade
• 3 dl slatkog vrhnja/slatka pavlaka ( 300 ml )
• 100 gr secera
• 0,5 dl vruce vode ( 50 ml )
• 3 zlicice zelatine u prahu
• sveze jagode za dekoraciju
• bela cokolada
• 200 gr mlecne cokolade
• 200 gr tamne cokolade
• 3 dl slatkog vrhnja/slatka pavlaka ( 300 ml )
• 100 gr secera
• 0,5 dl vruce vode ( 50 ml )
• 3 zlicice zelatine u prahu
• sveze jagode za dekoraciju
• bela cokolada
PRIPREMA
Staviti pecnicu da se zagrije na 175 stupnjeva.
Staviti pecnicu da se zagrije na 175 stupnjeva.
Namastiti maslacem okrugli kalupa 22 cm.
Usitniti cokoladne kekse pa sjediniti sa otopljenim maslacem. Utisnuti u kalup.
Staviti da se pece ca 15 min ili manje, nikako duze da ne bude pretvrdo. Pecnice nisu iste. Prohladiti
Staviti da se pece ca 15 min ili manje, nikako duze da ne bude pretvrdo. Pecnice nisu iste. Prohladiti
Izmiksati krem sir sa secerom u kremastu strukturu. Dodati slatko vrhnje pa miksati dalje do do kremastog kosistensa. Pomesati spatuljicom rastopljenu zelatinu.
Smesu od krem sira podeliti na tri dela i u svaki deo dodati razlicite vrste otopljene cokolade pa dobro promesati.
Posle svakog sloja ostaviti na 15 min u frizider a u medju vremenu topimo cokoladu i pripremamo slojeve.
Na prohladjeni cokoladni biskvit prvo nanesemo smesu od bele cokolade, mlecne cokolade i na kraju smesu od tamne cokolade.
Dekorisemo svezim jagodama i belom cokoladeom.
Tortu ohladiti u frizider pre sluzenja.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar