SASTOJCI
• 3 kom žumanca
• 150 g šećera
• 150 g maslaca ili margarina sobne temperature
• 3 kašike mlijeka
• 1 kom vanilin šećera
• malo rendane korice limuna
• 175 g brašna
• 1 kom praška za pecivo
• 3 kom bjelanca
• 100 g rendane čokolade za kuvanje
• 100 g suvih brusnica
za preliv
• 150 g čokolade za kuvanje
• 1 kašika ulja
• 50 g suvih brusnica
PRIPREMA
Bjelanca umutiti čvrsto da ostaje vidljiv trag miksera. Ostaviti sa strane.
U drugoj posudi mutiti maslac, najvećom brzinom da masa postane pjenasta. Dodati šećer, vanilin šećer i koru limuna i mutiti da se šećer istopi.Umiješati jedno po jedno žumance i mlijeko muteći neprekidno.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i umiješati u masu sa žumancima srednjom brzinom. Umućena bjelanca umiješati najmanjom brzinom.
Izrendanu čokoladu i brusnice umiješati kašikom, polako da se čokolada ne istopi. Masu sipati u podmazan pleh prečnika 26 cm i peći na 180 C oko 35 min.
Ohlađen kolač preliti sa čokoladom istopljenom sa malo ulja i ukrasiti suvim brusnicama.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
• 3 kom žumanca
• 150 g šećera
• 150 g maslaca ili margarina sobne temperature
• 3 kašike mlijeka
• 1 kom vanilin šećera
• malo rendane korice limuna
• 175 g brašna
• 1 kom praška za pecivo
• 3 kom bjelanca
• 100 g rendane čokolade za kuvanje
• 100 g suvih brusnica
za preliv
• 150 g čokolade za kuvanje
• 1 kašika ulja
• 50 g suvih brusnica
PRIPREMA
Bjelanca umutiti čvrsto da ostaje vidljiv trag miksera. Ostaviti sa strane.
U drugoj posudi mutiti maslac, najvećom brzinom da masa postane pjenasta. Dodati šećer, vanilin šećer i koru limuna i mutiti da se šećer istopi.Umiješati jedno po jedno žumance i mlijeko muteći neprekidno.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i umiješati u masu sa žumancima srednjom brzinom. Umućena bjelanca umiješati najmanjom brzinom.
Izrendanu čokoladu i brusnice umiješati kašikom, polako da se čokolada ne istopi. Masu sipati u podmazan pleh prečnika 26 cm i peći na 180 C oko 35 min.
Ohlađen kolač preliti sa čokoladom istopljenom sa malo ulja i ukrasiti suvim brusnicama.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar