subota, 25. studenoga 2017.

Ledeni kolač gotov za samo 20 minuta



SASTOJCI
500ml mlijeka
500ml vrhnja za šlag
12 kašika gustina ili brašna
1 vanilin šećer
10dkg čokolade za kuhanje
10dkg bijele čokolade
4 kašike šećera
50gr margarina
kutija piškota, plazme keksa ili petit keksa
PRIPREMA
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom. (umjesto gustina može i brašno)
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin (ili brašno). U kremu dodati umućeni margarin.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati čokoladu za kuhanje i miješati da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar