srijeda, 15. studenoga 2017.

TORTA FANTAZIJA



SASTOJCI
podloga
• 300 gr mljevenog keksa
• oko 2 dl čokoladnog mlijeka
• 1 vanilin šećer
• bijela krema:
• 300 ml vrhnja za šlag
• 3 kašike šećera
• 100 gr bijele čokolade
• 1/2 vrećice želatine fix
tamna krema
• 300 ml vrhnja za šlag
• 3 kašike šećera
• 100 gr čokolade za kuhanje
• 1/2 vrećice želatine fix
dekoracija
• 200 ml vrhnja za šlag
• malo čokolade ili čokoladnih mrvica
PRIPREMA
Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.
Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.
Gotovu tortu rezati na parčad…i uživati u savršenom ukusu!
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar