utorak, 21. studenoga 2017.

Čudo od jednog jaja



SASTOJCI
Za biskvit
• 1 jaje
• 1 šalica 2 dl šećera
• 1 šalica 2 dl mljevenih oraha
• 1 šalica 2 dl mlijeka
• 1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
• 1 dl ulja
• 1/2 vrečice praška za pecivo
Za kremu
• 2 pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
• 6 žlice šećera
• 6 dl mlijeka
• 20 dag maslaca
Za posipavanje
• naribana čokolada
PRIRPEMA
Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.
Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35×20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.
Još topli biskvit poškropiti sa rumom
Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom.
Posluživanje
MOJ SAVJET
Nakon što sam iprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način……
Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar