SASTOJCI
suhi sastojci
• 1 1/2 šalica brašna
• 1 šalica smeđeg šećera
• 1 mala žličica sode
• 1/2 male žličice praška za pecivo
• 3 vrhom pune žlice kakaa
• 2 žlice instant kave
• Prstohvat soli
suhi sastojci
• 1 1/2 šalica brašna
• 1 šalica smeđeg šećera
• 1 mala žličica sode
• 1/2 male žličice praška za pecivo
• 3 vrhom pune žlice kakaa
• 2 žlice instant kave
• Prstohvat soli
tekući sastojci
• 150 ml mlijeka
• 2 žlice slada ili meda
• 100 ml kokosova mlijeka
• 5 žlic aulja
• 1 žlica amaretto likera
• 150 ml mlijeka
• 2 žlice slada ili meda
• 100 ml kokosova mlijeka
• 5 žlic aulja
• 1 žlica amaretto likera
glazurka
• 2 žlice kakaa
• 3 žlice maslaca
• 2 žlice mlijeka
• 1 žlica instant kave
• 5 žlica smeđeg šećera
• 1 žlica amaretto likera
• posip glazurke šećerom u prahu (po želji)
• 2 žlice kakaa
• 3 žlice maslaca
• 2 žlice mlijeka
• 1 žlica instant kave
• 5 žlica smeđeg šećera
• 1 žlica amaretto likera
• posip glazurke šećerom u prahu (po želji)
PRIPREMA
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke, odvojeno tekuće.
Tekuće ulijte u suhe sastojke i lagano ručno izmiješajte.
Smjesu sipajte u lim za pećenje i pecite približno 30-ak minuta (provjera čačkalicom)
Dok ispečeni kolač hladi, izradite glazuru…u lonac na blagu vatru stavite sve sastojke i miješajte dok svi sastojci lijepo ne povežu se (pazite da ne zavrije, prije je potrebno maknuti s vatre).
Prelijte spremljenu glazurnu smjesu preko kolača.
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke, odvojeno tekuće.
Tekuće ulijte u suhe sastojke i lagano ručno izmiješajte.
Smjesu sipajte u lim za pećenje i pecite približno 30-ak minuta (provjera čačkalicom)
Dok ispečeni kolač hladi, izradite glazuru…u lonac na blagu vatru stavite sve sastojke i miješajte dok svi sastojci lijepo ne povežu se (pazite da ne zavrije, prije je potrebno maknuti s vatre).
Prelijte spremljenu glazurnu smjesu preko kolača.
SAVJET
ova glazura je divno meka, karamelkasta i takova vam ostaje i poslije par sati hlađenja.
Nama je ta naj naj, ali ukoliko želite čvršću glazuru, jednostavno radite onu provjerenu: čokolada+par kapi ulja
Ukoliko želite unijeti malo bjeline u ovu crnu slasticu, vrh glazurke prekrijte bijelim plaštom šećera u prahu ;D
ova glazura je divno meka, karamelkasta i takova vam ostaje i poslije par sati hlađenja.
Nama je ta naj naj, ali ukoliko želite čvršću glazuru, jednostavno radite onu provjerenu: čokolada+par kapi ulja
Ukoliko želite unijeti malo bjeline u ovu crnu slasticu, vrh glazurke prekrijte bijelim plaštom šećera u prahu ;D
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar