SASTOJCI
3 kom jaja
150gr secera
100gr brasna
100gr maslaca
100gr tamne cokolade
3 kom jaja
150gr secera
100gr brasna
100gr maslaca
100gr tamne cokolade
Ganache
200ml slatkog vrhnja
100gr tamne cokolade
100gr mlijecne cokolade
25gr maslaca
200ml slatkog vrhnja
100gr tamne cokolade
100gr mlijecne cokolade
25gr maslaca
PRIPREMA
Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice.
Maslac i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve zajedno.
Rernu zagrite na 170°C.
Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice.
Maslac i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve zajedno.
Rernu zagrite na 170°C.
Kalup sa uzdignutim dnom za crostate premazite maslacem i pospite sa malo brasna.Smjesu istresite i pecite oko 20-tak min.
Za ganache
Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj tem.Ostavite kratko da se prohladi.
Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj tem.Ostavite kratko da se prohladi.
Pecenu koru okrenite iz kalupa na tanjir,tako da vam udubljeni dio dode na vrh i u njega istresite kremu.
Kora moze mlaka,isto tako i krema ne morate hladiti do kraja..bitno da je ostavite bar sati u frizider da se ohladi i krema stegne.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar