Sastojci
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka
7 gr zelatine u granulama/prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj:
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv – Crveni Sloj:
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?
Priprema:
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)…
Samljeti kekse te im dodati omeksali maslac pa dobro sjediniti. Tom smjesom obloziti dno tepsije u kojoj cemo slagati kolac (28 x 22cm)…
U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati). Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti…
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka…
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne…
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).
Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka…
Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne…
(DakleM, keksi, mlijeko pa preliv/jelly)
Nakon toga narezati kolac i zasladiti se:-)))
Slobodno stavite vise limunova soka u mlijeko i limunove korice, ako zelite (ja osobno volim limunkasto pa uvijek stavim vise) jer kondenzirano mlijeko je dosta slatko pa treba malo vise kiselkastog (naraFski ako volite).
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar