ponedjeljak, 11. veljače 2019.

Punjeni pečeni krumpir



Sastojci
6 kom krumpira
maslinovo ulje
1 kom kapule
250 g mljevenog mesa
3 češnja češnjaka
1/2 šalica kukuruza iz limenke
1/2 šalice fažola iz limenke
1 poma
peršin
sol, papar,crvena paprika
sir po želji…gauda mozzarella …
u izvornom receptu ide kumin, čili u prahu, pa ako volite vi stavite
Priprema
1.
Zagrijte maslinovo ulje i stavite kapulu dobro je izdinstajte, posolite je , podlijte malo sa vodom, kad se kapula izdinstala stavite meso i dinstajte nekoliko min, zatim dodajte sve ostale sastojke i kuhajte sve zajedno 10-ak min.Ostavite sa strane.

2.
Krumpir, operite , osušite, premažite uljem i stavite svaki u foliju i u zagrijanoj pećnici na 200°C pecite 50 min.
Zatim izvadite krumpir iz folije i svaki prerežite na pola, izdubite ga ,(ne bacajte izdubljeni krumpir, ja sam uz dodatak malo brokule , malo kapule , karotice i,začina i maslinovog ulja napravila finu gustu juhu ) stavite krumpir na pouljenu foliju kožom prema gore i vratite na 10-ak min u pećnicu.Nakon toga napunite krumpir nadjevom,na vrh stavite naribani sir, kratko zapecite u pećnici tek toliko da se sir otopi….
Posluživanje
Servirajte toplo uz salatu i gustu juhu od krumpira.
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar