Ovaj sirup djeluje kao i onaj industrijski, ali su mu sastojci prirodni. Sirup za kašalj možete napraviti i sami i to po recepturi naših baka. On je jednako djelotvoran kao i fabrički, ali u njegov sastav ulaze samo prirodni sastojci.
Evo kako da ga napravit:
Sastojci:
• 250 grama sirovog meda
• 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• Tri limuna, iscijeđena.
Sastojci:
• 250 grama sirovog meda
• 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
• Tri limuna, iscijeđena.
Postupak:
Stavite sve sastojke u manju šerpu i zagrijavajte na tihoj vatri dok sirup ne počne isparavati. Sklonite ga s vatre i ostavite da se ohladi. Sirup ubacite u manju teglu koju ćete dobro zatvoriti, Možete ga čuvati u frižideru tri mjeseca. Koristite po potrebi.
Stavite sve sastojke u manju šerpu i zagrijavajte na tihoj vatri dok sirup ne počne isparavati. Sklonite ga s vatre i ostavite da se ohladi. Sirup ubacite u manju teglu koju ćete dobro zatvoriti, Možete ga čuvati u frižideru tri mjeseca. Koristite po potrebi.
Djeci davati do tri kašičice dnevno, a odrasli mogu uzimati do dvije kašike dnevno. Prije upotrebe ga zagrijte tako da teglu stavite u vrelu vodu (oprezno, da ne popuca staklo) i dobro promiješajte.
Izvor: narodnilijek
Nema komentara:
Objavi komentar