Ovaj čaj se koristio još od davnina. Prijašnje žene nisu imale kao danas čajeva na sve strane pa su morale da same izmišljaju lijekove za sebe. Ovaj čaj se pokazao kao najučinkovitiji kod izbacivanja viška vode i kod žena koje su imale bolove u bubrezima.
Sastojci koji su potrebni za ovaj čaj :
- 1 l vode
- 4 kašike peršuna (list)
- 1 l vode
- 4 kašike peršuna (list)
Priprema:
Vodu staviti da kuha u šerpi na šporetu. Kada voda pocne kuhati dodamo 4 kašike nasjeckanog (nasjeckat na 1 cm) peršuna.
Neka peršun kuha 5 minuta. Kada prode 5 minuta sklonimo sa šporeta u kraj da hladi al prija toga mora se peršun izvaditi iz čaja, može se procjediti u drugu čistu šerpu i ostaviti hladiti.
Čaj se pije topal i ne šećeri se.
Vodu staviti da kuha u šerpi na šporetu. Kada voda pocne kuhati dodamo 4 kašike nasjeckanog (nasjeckat na 1 cm) peršuna.
Neka peršun kuha 5 minuta. Kada prode 5 minuta sklonimo sa šporeta u kraj da hladi al prija toga mora se peršun izvaditi iz čaja, može se procjediti u drugu čistu šerpu i ostaviti hladiti.
Čaj se pije topal i ne šećeri se.
NAPOMENA: ČAJ NE PITI NAVEČER, JER SE STALNO OD NJEGA MOKRI.
Izvor: blogspot
Nema komentara:
Objavi komentar