subota, 2. veljače 2019.

Nevjerovatna moć ovog jeftinog začina začuđuje i medicinu – liječi najgore bolesti!



Ako ste vi ili vaši voljeni jednom patili od karcinoma, Alzheimerove bolesti ili nekog drugog oblika demencije, ima nade i ozdravljenje bi se moglo naći u biljci, gomolju, korjenu pod imenom – kurkuma (turmeric).
Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume.
Kurkuma i demencija
Na temelju tri istraživanja koja su nedavno provedena, kurkuma, čiji je glavni aktivni sastojak kurkumin, ima moć ne samo da ozdravi osobu u ova dva stanja – ponašanje i psihičke simptome povezane s demencijom, već može dovesti i do potpunog oporavka od bolesti u samo nekoliko mjeseci.
Tradicionalni začin za kuhanje koji se koristi obilno po cijeloj Indiji i jugoistočnoj Aziji tijekom mnogih tisućljeća, kurkuma je predmet bezbrojnih znanstvenih istraživanja u posljednjih nekoliko godina. Krvožilni, probavni, i neurološki sustavi tijela, ispostavilo se, su svi pozitivno reagirali na kurkumu, a naizgled beskrajan popis bolesti za koje je ovaj začin poznat da pruža ozdravljenje, neprestano se povećava.
Ovo je definitivno slučaj prema kojim se možemo nositi sa strahopoštovanjem, prema utjecaju koji ima biljka kurkuma na kognitivno zdravlje, kao što pokazuje novo istraživanje iz Japana. Glavni liječnik na Kariya Toyota General Hospital iz grada Kariya i njegove kolege ocjenili su tri odvojena istraživanja slučaja koji su uključivali kurkumu i došli do nekih zanimljivih zaključaka o terapeutskoj vrijednosti te biljke. U svakom slučaju, kurkuma je pokazala kako ublažiti simptome demencije i poboljšala ukupne kognitivne funkcije.
“U istraživanju koje je uključilo tri bolesnika s Alzheimerovom bolesti, kod kojih su kognitivne funkcije i ponašanja i psihološki simptomi demencije bili teški, izrazita razdražljivost, uznemirenost, tjeskoba i apatija, tretirani su kurkuma prahom u kapsulama više od godinu dana, i utvrđeno je da je kurkuma povezana s ublažavanjem simptoma” napisali su autori istraživanja u njihovom sažetku. “Ukupna ocjena neuropsihijatrijskog kratkog upitnika značajno se smanjila u oba – jačina simptoma i teret skrbnika, nakon samo 12 tjedana tretmana” dodali su. “Ocjena Mini-Mental State ispita (MMSE) otišla gore za pet bodova (od 12/30 do 17/30) u jednom od slučajeva, a druga dva slučaja su bila u stanju prepoznati svoju obitelj u roku od jedne godine nakon početka liječenja kurkumom.”
Konzumiranje samo jednog grama kurkume dnevno tijekom tri mjeseca može dovesti do “znatnog napretka”.
Dakle, dok konvencionalna industrija bolesti i dalje troši milijarde dolara u potrazi za farmaceutski-baziranom “lijeku” za demenciju, jednostavan, jeftin začin za kuhanje, napravljen od biljke, je već napravio taj posao. Uzimajući samo jedan gram, ili otprilike jedna četvrtinu žličice dnevno, kurkume u prahu, ispostavilo se da je dovoljno za proizvodnju nevjerojatnih poboljšanja u psihološkim bolestima i simptomima demencije.
Ranije istraživanje objavljeno u časopisu Annals of Neurology indijske akademije 2008. potvrđuje tu činjenicu, nakon što je utvrđeno da je kurkuma prirodni antioksidans koji djeluje protuupalno i detoksikacijski mehanizmi pomažu poboljšati pamćenje kod pacijenata s demencijom. Jednostavno konzumirajte ovaj okusom bogat začin kao dio svoje normalne prehrane, jer ima potencijal potpuno preobraziti zdravlje mozga i ublažiti čak i najgore oblike demencije.
“Kurkumin (spoj u kurkumi) kao antioksidans, i njegovo protuupalno i lipofilno djelovanje poboljšava kognitivne funkcije u bolesnika s AD (Alzheimerovom bolesti),” napisao je autor ovog ranijeg istraživanja u svojem sažetku. “Zbog različitih učinaka kurkumina, kao što su smanjenje beta-amiloid plakova, odgođena degradacija neurona, metalni-kelati, protuupalno, antioksidans i smanjenje formacije mikroglija, ukupna memorija kod pacijenata s Alzheimerovom bolest se poboljšala.”
Kurkuma i rak
Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Američka liječnica, Carolyn Anderson, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenirati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori liječnica Andersen, nastala na temelju dvije tisuće godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.
Recept je sljedeći:
Pomiješajte 1/4 čajne žličice kurkume sa 1/2 čajne žličice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog crnog papra. Ta tri sastojka pomiješajte u šalici.
Možete ovu smjesu konzumirati samu, ali ju i dodavati raznim jelima, juhama i salatama.
Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih s malo vode.
No što od toga točno spriječava rak i širenje raka? Odovor je ova liječnica dala na svom blogu.
“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija.
Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protuupalni efekt nazivaju se kurkumin.
Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim kemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s paprom (ili đumbirom). Papar prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.
Anderson je još naglasila kako je za uspješno preveniranje raka, ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite ju što će češće moguće” govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nuspojava.

Nema komentara:

Objavi komentar