Sastojci
na dnu
80 g istopljenog maslaca
200 g smedjeg secera
1 konzerva ananasa
kolac
1 jaje
200 g secera
100 g biljne masti istopljene
230 ml mlijeka
200 g brasna
kesica prasak za pecivo
na vrh prstiju soli
80 g istopljenog maslaca
200 g smedjeg secera
1 konzerva ananasa
kolac
1 jaje
200 g secera
100 g biljne masti istopljene
230 ml mlijeka
200 g brasna
kesica prasak za pecivo
na vrh prstiju soli
Priprema
1.
Potreban je cetvrtasti kalup za pecenje. Na dno postaviti istopljeni maslac, ubaciti sitni secer i promijesati kasikom da se sjedini.Preko toga poredjati kolutove ananasa , ako imate moze u sredini svakog ananasa postaviti po jednu tresnju , i preko svega toga izliti tijesto kolaca, kojeg smo prethodno zamutili od navedenih sastojaka. Ispeci.
2.
Samo malo da se prohladi, i prekriti ga jednim velikim tanjirom , obrnuti naopacke i kolac ce da ostane na tanjir.
Posluživanje I UZIVANJE:)
IZVOR:Originalni recept
od Betty Crocker
od Betty Crocker
Nema komentara:
Objavi komentar