Sastojci
Za pire
70 dag krumpira
5 dag maslaca
po potrebi mlijeka
2 žumanjka
Za pire
70 dag krumpira
5 dag maslaca
po potrebi mlijeka
2 žumanjka
Za nadjev
25 dag šampinjona
2 velike rajčice
1 glavica luka
ulje za prženje
1 žlica sjeckanog peršina
0,5 dl bijelog vina
5 dag naribanog sira
25 dag šampinjona
2 velike rajčice
1 glavica luka
ulje za prženje
1 žlica sjeckanog peršina
0,5 dl bijelog vina
5 dag naribanog sira
Priprema
1.
Oguliti krumpir i narezati na kockice te ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti, dodati maslac i mlijeko i napraviti čvrsti pire. Kada se pire malo ohladi dodati žumanjke i dobro promiješati.
2.
Na ulju pirjati luk pa dodati šampinjone. Kada se voda od šampinjona malo ispari dodati oguljene rajčice narezane na kockice, Vegetu, sol i papar te nastaviti pirjati. Pred kraj pirjanja zaliti vinom i dodati peršin.
1.
Oguliti krumpir i narezati na kockice te ga skuhati u slanoj vodi. Ocijediti, dodati maslac i mlijeko i napraviti čvrsti pire. Kada se pire malo ohladi dodati žumanjke i dobro promiješati.
2.
Na ulju pirjati luk pa dodati šampinjone. Kada se voda od šampinjona malo ispari dodati oguljene rajčice narezane na kockice, Vegetu, sol i papar te nastaviti pirjati. Pred kraj pirjanja zaliti vinom i dodati peršin.
3.
U limu za pečenje, premazanom uljem, oblikovati gnijezda od pirea…… napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom . Peči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
4.
…..napuniti ih pripremljenim nadjevom……
5.
….i posipati naribanim sirom. Zapeči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
6.
Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti pet minuta da se malo ohladi i da pire očvrsne radi lakšeg serviranja.
U limu za pečenje, premazanom uljem, oblikovati gnijezda od pirea…… napuniti ih pripremljenim nadjevom i posipati naribanim sirom . Peči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
4.
…..napuniti ih pripremljenim nadjevom……
5.
….i posipati naribanim sirom. Zapeči u pećnici na temperaturi 180°C 15 do 20 minuta.
6.
Nakon vađenja iz pećnice, ostaviti pet minuta da se malo ohladi i da pire očvrsne radi lakšeg serviranja.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar