Sastojci
1/2 kg miješanog mljevenog mesa
Malo ulja
1 manji praziluk
so, biber, vegeta, bosiljak
Listovi lazanje
350 g sira Gauda tanko narezanog
350 g Passate Podravka sa ukusom Mediterana
Bosiljka sušenog Podravka
Za bešamel :
Malo Ulja
2 supene kasike Brašna
Malo Vegete mediteran
50 g rendanog parmezana
Oko 750 ml Mlijeka
Malo ulja
1 manji praziluk
so, biber, vegeta, bosiljak
Listovi lazanje
350 g sira Gauda tanko narezanog
350 g Passate Podravka sa ukusom Mediterana
Bosiljka sušenog Podravka
Za bešamel :
Malo Ulja
2 supene kasike Brašna
Malo Vegete mediteran
50 g rendanog parmezana
Oko 750 ml Mlijeka
Priprema
1.
Praziluk narezati i uprziti na ulju da ne požuti, uz dodatak po malo vode. Dodati meso i začine i sve zajedno uprziti.
2.
U posebnoj posudi pripremiti bešamel. Na ulju prepržiti brašno. Dodavati mlijeko lagano na tihoj vatri, se se ne dobiju grudvice. Začiniti.
Sos ne treba da bude previše gust.
kada se skloni sa vatre dodati narendani parmezan i promiješati.
3.
U podmascenom plehu redjati lazanje.
Ovaj put sam koristila Barilla tjesteninu.
Lazanje nijesam prethodno prokuvavala, jer se prvo preko njih redjati bešamel koji ih prilikom pečenja ukuva.
zatim se redja pelat, pa uprženo meso i poploča se sa gaudom
4.
Poslednji treba da bude bešamel i pelat, i posuti po želji bosiljkom.
5.
Peci u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 1/2 sata.
Posluživanje
Uvijek se može dodati po želji i u toku pripreme malo čilija u meso, ili pripremati na začinjenom maslinovom ul
IZVOR:coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar