Odličan kremasti kolač, bez pečenja, sa osvježavajućim voćnim želeom, puding kremom, šlagom i keksima.
Sastojci
Puding krema:
1 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
2 žumanjka
1 žlica brašna
1 žlica gustina
5 žlica šećera
125 grama maslaca ili margarina
Žele krema:
300 ml džema od bobičastog voća (ja sam stavila od kupine i aronije)
200 ml vode ili voćnog soka
1 vrećica želatine
šećer po želji
4 dcl vrhnja za šlag
petit keksi
1 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
2 žumanjka
1 žlica brašna
1 žlica gustina
5 žlica šećera
125 grama maslaca ili margarina
Žele krema:
300 ml džema od bobičastog voća (ja sam stavila od kupine i aronije)
200 ml vode ili voćnog soka
1 vrećica želatine
šećer po želji
4 dcl vrhnja za šlag
petit keksi
Priprema
1.
U kalup veličine 20×30 složite petit kekse.
2.
Džem i vodu ili sok pomješajte, želatinu napravite po uputama na vrećici pa dodajte u džem. Ako želite propasirajte i prelijte po keksima te stavite u frižider da se dobro ohladi i stisne.
3.
Skuhajte kremu od pudinga na uobičajen način, u dio sa praškom za puding i mlijekom dodajte
žumanjke, dobro promješajte pa dodajte u uzavrelo mlijeko, te kuhajte dok se ne zgusne pa u vruće dodajte margarin i dobro promješajte. Malo prohladite pa lagano raporedite po želeu.
4.
Na žutu kremu stavite istučeni šlag te poslažite kekse.
Dobro ohladite.
IZVOR:coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar