SASTOJCI
4 bjelanjka
20 dkg šećera
20 dkg oraha
10 dkg čokolade za kuhanje
4 bjelanjka
20 dkg šećera
20 dkg oraha
10 dkg čokolade za kuhanje
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica kvasine
14 dkg masla
1 žlica kvasine
14 dkg masla
PRIPREMA
4 bjelanjka dobro izmiksati, dodati 20 dkg šećera i 1 žlicu kvasine, te dalje miksati dok ne dobijete čvrstu i sjajnu beze smjesu.
4 bjelanjka dobro izmiksati, dodati 20 dkg šećera i 1 žlicu kvasine, te dalje miksati dok ne dobijete čvrstu i sjajnu beze smjesu.
Orahe samljeti, izribati dva rebra čokolade. Dodavati ih lagano (kuhačom) u beze smjesu sa dvije žlice prezle, pa sjediniti.
Pećnicu ugrijati na 150 stupnjeva, u plitki duboki lim staviti papir za pečenje.
Sa žličicom oblikovati hrpice i staviti ih peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta.
Za kremu ostatak čokolade otopiti, pričekati da se ohladi, po želji dodati malo šećera. Kada se čokolada ohladila, dodati joj maslo i izmiksati.
Hladne padobrance spajati sa kremom, i uživati u svakom komadu.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar