subota, 2. veljače 2019.

ZA OVU TORTU JE MOJA KUMA LJUBOMORNO ČUVALA RECEPT SVE DOK JOJ GA NISAM JEDNOG DANA “UKRALA” I EVO SAD GA DELIM SA VAMA



BISKVIT:
130 g margarina
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
50 g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140 g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA:
500 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50 g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA
200 ml vrhnja za šlag
80 g čokolade sa komadićima lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO:
200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
PRIPREMA:
1. BISKVIT:
brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati.
U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka.
Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2. MASCARPONE KREMA:
Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3. ČOKO- LJEŠNJAK krema:
Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4. SLAGANJE TORTE:
Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme.
Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme.
Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5. VAŽNO:
Znači treba nam dupla količina ČOKO – LJEŠNJAK KREME.
Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.
Izvor: kuhinjaideje.com

Nema komentara:

Objavi komentar