ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Amareto kolač



Sastojci za testo: 160 g šećera, 100 g putera, 4 jaja, 200 g mlevenih oraha, 50 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, vrlo malo ulja i 6 kašika amareto likera. Za krem: kesica šlag fiksa, 500 ml slatke pavlake, kesica vanilin šećera, 2 kašike amareto likera i krokant karamela za ukrašavanje.
Mikserom penasto umutite puter, jaja i šećer, a zatim sipajte ulje i liker. Postepeno dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo, prstohvatom soli i mlevenim orasima i dobro promešajte varjačom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu koru isecite vodoravno na dva dela. U međuvremenu, umutite slatku pavlaku sa šlag fiksom, vanilom i likerom. Donju koru nafilujte polovinom krema, poklopite drugom korom, rasporedite ostatak krema, ukrasite krokant karamelom, ohladite i servirajte.

Izvor : www.zdravljepriroda.net

Nema komentara:

Objavi komentar