subota, 25. veljače 2017.

CARSKE ŠNICLE



Sastojci:
500 gr svinjske šnicle
2-3 glavice crnog luka
400 gr šampinjona
1 žlica vegete
po ukusu so, papar, biber
2dl kiselo vrhnje
1 Goveđa kocka Podravka
Ulje za prženje
Priprema:
Šnicle propžiti na ulju sa obe strane, izvadite ih i odložite na stranu ( ja ih pržim bez brašna, a Vi kako hočete ) Na istom ulju propržiti isjeckani crni luk, dodati šampinjone, još malo pržiti, začiniti
U protvanu poređajte šnicle i iznad fil sa lukom i šampinjonima ( ukoliko spremate veću količinu složite više redova )
U međuvremenu staviti vodu da provri dodati kocku za supu i kuvati dok se kocka ne rastopi. Šnicle preliti supom, poklopiti poklopcem ili folijom i stavite u pečnici. Pred kraj pečenja, otkriti ih, zapeči da dobiju boju, izvadite ih iz rerne, kratko ohladiti, namazati pavlakom i vratiti u rerni da se još malo zapeku.
Posluživanje:
Najviše ih jedemo sa pire od krompira i neka sezonska salata
izvor: www.najukusnije.com

Nema komentara:

Objavi komentar