ponedjeljak, 27. veljače 2017.

ORAH SLATKIŠ



Sastojci za testo: 200 g brašna, 10 kašika šećera, 10 kašika mlevenih oraha, kesica praška za pecivo, 6 kašika posnog margarina i 220 ml mineralne vode. Za krem: litar sojinog mleka sa ukusom vanile, 16 kašika šećera, 4 pudinga od vanile, 230 g posnog margarina, 150 g šećera u prahu, 2 kesice vanilin šećera i 50 g mlevenih + nekoliko prepolovljenih oraha za ukrašavanje.
Pomešajte brašno, šećer, orahe, prašak za pecivo, margarin, mineralnu vodu i zamesite glatko testo. U podmazanom kalupu odvojeno ispecite dve kore u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Sojino mleko prokuvajte, dodajte šećer u prahu, puding i vanilin šećer i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Krem ohladite, pa umešajte margarin umućen sa šećerom u prahu i mlevene orahe.
Tortu nafilujte, celu premažite ostatkom krema, ukrasite prepolovljenim orasima i ohladite nekoliko sati.

Izvor : www.zdravljepriroda.net

Nema komentara:

Objavi komentar