Sastojci
1,5 kg krompira
500 ml pasirane rajcice
1,5 dcl mlijeka
500 g mlijevenog mesa
2-3 glavice crvenog luka
po zelji vegeta
po zelji sol,papar,bosiljak,persin,origano
1 zlica ulja za przenje
300 g ribanog sira
1,5 kg krompira
500 ml pasirane rajcice
1,5 dcl mlijeka
500 g mlijevenog mesa
2-3 glavice crvenog luka
po zelji vegeta
po zelji sol,papar,bosiljak,persin,origano
1 zlica ulja za przenje
300 g ribanog sira
Priprema
1.
Isjeckati luk,isprziti ga da postane slatkast,zatim luk dodati zacine vegetu,sol,biber,origano,bosiljak,persin,pa promjesti,a zatim u luk i zacine dodati oko 1 dcl vode i ostaviti da se prodinsta dok voda ne ispari.Zatim u to dodati mlijeveo meso.Kada se meso lijepo isprzi i sijedini u to dodati pasiranu rajcicu izmjesatida se lijepo sijedini,zatim dodati mlijeko i ostaviti da se krcka uz neprestano mijesanje.
2.
skinuti smjesu sa peci (smijesa treba da bude tecna ali ne previse).Oguliti krompir i isjeci na snjite,pa u tepsiju redati red krompira,red smjese sa mesom,red sira ,pa opet krompir,smjesa sa meso,pa sir pa krompir i staviti peci na 180 stepeni na 40min zatim izvaditi musaku pa staviti sir odozgora i vratiti u pecnicu na 5 min.
1.
Isjeckati luk,isprziti ga da postane slatkast,zatim luk dodati zacine vegetu,sol,biber,origano,bosiljak,persin,pa promjesti,a zatim u luk i zacine dodati oko 1 dcl vode i ostaviti da se prodinsta dok voda ne ispari.Zatim u to dodati mlijeveo meso.Kada se meso lijepo isprzi i sijedini u to dodati pasiranu rajcicu izmjesatida se lijepo sijedini,zatim dodati mlijeko i ostaviti da se krcka uz neprestano mijesanje.
2.
skinuti smjesu sa peci (smijesa treba da bude tecna ali ne previse).Oguliti krompir i isjeci na snjite,pa u tepsiju redati red krompira,red smjese sa mesom,red sira ,pa opet krompir,smjesa sa meso,pa sir pa krompir i staviti peci na 180 stepeni na 40min zatim izvaditi musaku pa staviti sir odozgora i vratiti u pecnicu na 5 min.
izvor: www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar