Sastojci: | Količina: |
---|---|
•žumanca | 10 komada |
•šećer | 700g |
•seckani orasi | 350g |
•suvo grožđe | 50g |
•margarin | 300g |
•velika oblanda | 2 lista |
Uputstvo za pripremu:
- 400g šećera otopiti u suvoj šerpi na laganoj vatri. Potrebno je mešati, da se ne stvore grudvice. Kada je sav šećer karamelizovan, izliti ga u nauljen pleh i ostaviti da se ohladi i stegne. Potom ga istucati na sitne deliće. Žumanaca i 300 gr šećera mutiti na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prohladiti, pa umešati margarin, sve sjediniti. Na kraju, u ohlađen krem dodati seckane orah, seckano suvo gražđe i istucani karamel šećer. Ovim filom filovati oblande, koje treba dobro pritisnuti i ostaviti na hladnom preko noći da se stegne. Sutradan seći na štanglice i služiti. *** Umesto suvog grožđa može se staviti još 50g oraha. Suvo grožđe joj daje specifičan ukus.
izvor blic.rs
Nema komentara:
Objavi komentar