ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Grilijaš štangle



Sastojci:Količina:
•žumanca10 komada
•šećer700g
•seckani orasi350g
•suvo grožđe50g
•margarin300g
•velika oblanda2 lista

Uputstvo za pripremu:


  • 400g šećera otopiti u suvoj šerpi na laganoj vatri. Potrebno je mešati, da se ne stvore grudvice. Kada je sav šećer karamelizovan, izliti ga u nauljen pleh i ostaviti da se ohladi i stegne. Potom ga istucati na sitne deliće. Žumanaca i 300 gr šećera mutiti na pari dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prohladiti, pa umešati margarin, sve sjediniti. Na kraju, u ohlađen krem dodati seckane orah, seckano suvo gražđe i istucani karamel šećer. Ovim filom filovati oblande, koje treba dobro pritisnuti i ostaviti na hladnom preko noći da se stegne. Sutradan seći na štanglice i služiti. *** Umesto suvog grožđa može se staviti još 50g oraha. Suvo grožđe joj daje specifičan ukus.
izvor blic.rs

Nema komentara:

Objavi komentar