SASTOJCI
300 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
1 mahuna vanilije
nekoliko kapi arome vanilije
200 g prženih oljuštenih lješnjaka
230 g mliječne čokolade
2 žlice gorkog kakaa
75 g maslaca
300 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
1 mahuna vanilije
nekoliko kapi arome vanilije
200 g prženih oljuštenih lješnjaka
230 g mliječne čokolade
2 žlice gorkog kakaa
75 g maslaca
PRIPREMA
1.
Lješnjake fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte.
2.
U posudu stavite vrhnje, vanilin šećer, srž vanilije i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio.
3.
Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu.
4.
Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
5.
Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i ostavite da odstoji na hladnijem mjestu preko noći. Od ove količine trebali biste dobiti oko 3/4 litre namaza.
6.
Idući dan namaz namažite na omiljeni kruh i uživajte.
Posluživanje
Ovaj namaz je zapravo kopija Nutelle i prezadovoljna sam kako je ispao. Nutella mi je osobno preslatka pa zato nisam dodavala šećer. Ako volite slađe, slobodno dodajte šećera po vlastitom nahođenju. Također, postoji razlika u konzistenciji. Moj namaz je kompaktniji ali svejedno jako kremast i fino se može mazati na kruh. Ako želite da vaš namaz bude sličnije konzistencije Nutelli, povećajte količinu slatkog vrhnja i izbacite maslac.
1.
Lješnjake fino sameljite, a čokoladu naribajte ili nasjeckajte.
2.
U posudu stavite vrhnje, vanilin šećer, srž vanilije i nekoliko kapi arome vanilije. Zagrijavajte na laganoj vatri do točke vrenja uz stalno miješanje kako bi se šećer otopio.
3.
Dodajte lješnjake i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući. Maknite s vatre pa smjesu propasirajte u multipraktiku kako biste dobili glatku kremu.
4.
Kremu od lješnjaka ponovo vratite na vatru. Dodajte joj maslac, čokoladu i kakao te miješajte dok se čokolada ne otopi.
5.
Ostavite da se malo ohladi, a zatim ulijte u staklenku, dobro ju zatvorite i ostavite da odstoji na hladnijem mjestu preko noći. Od ove količine trebali biste dobiti oko 3/4 litre namaza.
6.
Idući dan namaz namažite na omiljeni kruh i uživajte.
Posluživanje
Ovaj namaz je zapravo kopija Nutelle i prezadovoljna sam kako je ispao. Nutella mi je osobno preslatka pa zato nisam dodavala šećer. Ako volite slađe, slobodno dodajte šećera po vlastitom nahođenju. Također, postoji razlika u konzistenciji. Moj namaz je kompaktniji ali svejedno jako kremast i fino se može mazati na kruh. Ako želite da vaš namaz bude sličnije konzistencije Nutelli, povećajte količinu slatkog vrhnja i izbacite maslac.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar