SASTOJCI
5-6 srednjih krumpira
1 jaje
5-6 srednjih krumpira
1 jaje
15 dag oštrog brašna
1 luk
10 dag pancete ili domaće suhe slanine
lišće peršina
ulje ili mast za prženje
1 luk
10 dag pancete ili domaće suhe slanine
lišće peršina
ulje ili mast za prženje
PRIRPEMA
Krumpir skuhati pod korom, oguliti i zgnječiti ili naribati na ribež.
Krumpiru dodati brašno, sitno sjeckani luk koji ste prethodno popržili sa sitno sjeckanom pancetom. Dodajte i jaje i sitno sjeckano lišće peršina pa rukom umijesiti masu.
Krumpir skuhati pod korom, oguliti i zgnječiti ili naribati na ribež.
Krumpiru dodati brašno, sitno sjeckani luk koji ste prethodno popržili sa sitno sjeckanom pancetom. Dodajte i jaje i sitno sjeckano lišće peršina pa rukom umijesiti masu.
Trebali biste dobiti dosta mekano tijesto. U jedan tanjur stavite malo krušnih mrvica pa uz pomoć njih oblikujte manje popečke.
Popečke/flute pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok lijepo ne porumene.
Ocijediti ih od viška masnoće na papirnom ubrusu.
Popečke/flute pržiti u dubokoj masnoći s obje strane dok lijepo ne porumene.
Ocijediti ih od viška masnoće na papirnom ubrusu.
Dobar tek!
Izvor:http://recipeci.com/
Nema komentara:
Objavi komentar