ponedjeljak, 27. veljače 2017.

Ledeni vjetar



Bijela kora:
9 bjelanaka
30 dag secera
1 velika zlica jabucnog octa
Priprema: Istuci cvrst snijeg od bjelanjaka, dodajuci secer i jabucni ocat.Peci na namastenom limu prekrivenom aluminijumskom folijom ili masnim papirom na 150 stepeni oko 1 sat dok tijesto ne poprimi njeznozuckastu boju.Ohladenu koru odvojiti od aluminijumske folije i prerezati na tri jednaka dijela.Kolac premazati pripremljenom kremom.
Krema:
9 zumanjaka
4 zlice secera
4 zlice ostrog brasna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin secera
25 dag margarin
4 dl slatka vrhnja
voce prema zelji(maline,banane,kivi,sumske jagode)
Priprema:
Zumanjke pjenasto razmutiti sa secerom, dodati brasno, mlijeko i vanilin secer. Lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohvadenoj kremi dodati pjenasto izraden margarin.Posebno istuci slatko vrhnje.

Izvor : www.zdravljepriroda.net

Nema komentara:

Objavi komentar