SASTOJCI
500 g lisnatog tijesta
1 jaje
150 g sirnog namaza
20 velikih listova šunke
10 listova sira
sezam
500 g lisnatog tijesta
1 jaje
150 g sirnog namaza
20 velikih listova šunke
10 listova sira
sezam
PRIPREMA
Ako imate lisnato tijesto u jednom komadu, podijelite ga na dva dijela od po 250 g. Najprije razvaljajte jedan dio u pravokutnik veličine 32×40 cm. Jaje malo umutite vilicom pa premažite razvučeno tijesto, a zatim na sredinu tijesta po dužini stavite 10 kolutova šunke, na šunku 5 listova sira, a po siru razmažite 75 g namaza.
Ako imate lisnato tijesto u jednom komadu, podijelite ga na dva dijela od po 250 g. Najprije razvaljajte jedan dio u pravokutnik veličine 32×40 cm. Jaje malo umutite vilicom pa premažite razvučeno tijesto, a zatim na sredinu tijesta po dužini stavite 10 kolutova šunke, na šunku 5 listova sira, a po siru razmažite 75 g namaza.
Nadjev preklopite prvo s jedne, a zatim s druge strane. Stavite u lim obložen papirom za pečenje tako da preklop okrenete prema dolje.
Postupak ponovite i s drugim dijelom lisnatog tijesta. Obe lisnate rolade premažite ostatkom umućenog jaja i pospite sezamom.
Rolade sam pekla pola sata na 150 C u pećnici s ventilatorom.
Lisnato ohladiti (dobro je i dok je još vruće) pa rezati na trokutiće.
Ako koristite krugove šunke manjeg promjera, trebat će vam ih u tom slučaju duplo, znači 40 kolutova (20 za jedan, 20 za drugi dio lisnatog tijesta).
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar