SASTOJCI
Piletina
500 g pilećeg šnicela
100 g gustina-kukuruzni škrob
1 jaje
sol
papar
suncokretovo ulje
Piletina
500 g pilećeg šnicela
100 g gustina-kukuruzni škrob
1 jaje
sol
papar
suncokretovo ulje
Umak (čaša od 200 ml)
150 ml šećera
100 ml jabučnog octa
1 žlica sojinog umaka
4-5 žlica kečapa
1 režanj češnjaka-zgnječen u pastu
150 ml šećera
100 ml jabučnog octa
1 žlica sojinog umaka
4-5 žlica kečapa
1 režanj češnjaka-zgnječen u pastu
PRIPREMA
Pileći šnicel izrezati na kocke cca 2 cm velike. Posoliti, popapriti, uvaljati u gustin i dobro otresti višak (kroz sito ili cjediljku). Uvaljati u razmućeno jaje, pa popržiti na vrućem ulju u širokoj tavi samo da blago porumeni.
Pileći šnicel izrezati na kocke cca 2 cm velike. Posoliti, popapriti, uvaljati u gustin i dobro otresti višak (kroz sito ili cjediljku). Uvaljati u razmućeno jaje, pa popržiti na vrućem ulju u širokoj tavi samo da blago porumeni.
Izvaditi u posudu za pečenje i rasporediti u jednom sloju. Posudu ne treba mazati.
Sastojke za umak pomiješati pa preliti piletinu. Peći 45 min do 1 sat na 160″C, s tim da se 1-2 puta meso promiješa u umaku.
Sojin umak je dosta slan, pa umak za piletinu ne treba soliti. Prilikom miješanja piletine, probati umak i po potrebi malo posoliti.
Sojin umak je dosta slan, pa umak za piletinu ne treba soliti. Prilikom miješanja piletine, probati umak i po potrebi malo posoliti.
Poslužiti sa rižom.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar