SASTOJCI
3 jaja
100 g secera
75 g obicnog brasna
20 g self-raising brasna
35 g maslaca
1 zlicica extrata od vanilije
GLAZURA
200 g bijele cokolade
2 solje vrhnja (tekuceg )
300 g secera u prahu
2 solje normalnog,stinog kokosa
4 solje kokosa, kokosa duzih niti, malo grublje ribanog
PRIPREMA
Zagrijati pecnicu na 180*.
Tuci jaja sa secerom dok dobijemo gustu smijesu, blijede boje.
Oba brasna pomijesati i prosijati .
U otopljeni maslac dodat extrat od vanile.
Lagano umijesati brasno i maslac u smijesu od jaja pa sve izliti u tepsiju oblozenu papirom i peci 10-12 minuta ili dok dobijemo laganu zlatnu boju po vrhu.
Kolac izvaditi i pustiti na resetki da se hladi.
Ohladjen kolac rezati tako da dobijemo 36 komadica.
Za kremu pomijesati vrhnje i izlomljenu cokoladu i staviti na laganu vatru da se otopi.
Otopljenoj smjesi dodati secer u prahu, dobro izmijesati i pustiti da se ohladi.
Izrezane kolacice najprije mociti u cokoladu, pa u sitni kokos, ponovo ih zamociti u cokoladu pa uvaljati u malo grublji kokos.
Ostaviti na papiru dok se stisne glazura.
Posluziti i uzivati .
Posluživanje
Radila sam u malom kalupu, kvadratnom 20×20.
Ako nemate ovaj drugi kokos, moze se koristiti i obicni, ali meni je ovaj grublji kokos krasan i za izgled i za okus.
Ja sam u stvari koristila “vlazni” koks, koji mi je prekrasan.
Recept je inace iz knjige “Baking”.
3 jaja
100 g secera
75 g obicnog brasna
20 g self-raising brasna
35 g maslaca
1 zlicica extrata od vanilije
GLAZURA
200 g bijele cokolade
2 solje vrhnja (tekuceg )
300 g secera u prahu
2 solje normalnog,stinog kokosa
4 solje kokosa, kokosa duzih niti, malo grublje ribanog
PRIPREMA
Zagrijati pecnicu na 180*.
Tuci jaja sa secerom dok dobijemo gustu smijesu, blijede boje.
Oba brasna pomijesati i prosijati .
U otopljeni maslac dodat extrat od vanile.
Lagano umijesati brasno i maslac u smijesu od jaja pa sve izliti u tepsiju oblozenu papirom i peci 10-12 minuta ili dok dobijemo laganu zlatnu boju po vrhu.
Kolac izvaditi i pustiti na resetki da se hladi.
Ohladjen kolac rezati tako da dobijemo 36 komadica.
Za kremu pomijesati vrhnje i izlomljenu cokoladu i staviti na laganu vatru da se otopi.
Otopljenoj smjesi dodati secer u prahu, dobro izmijesati i pustiti da se ohladi.
Izrezane kolacice najprije mociti u cokoladu, pa u sitni kokos, ponovo ih zamociti u cokoladu pa uvaljati u malo grublji kokos.
Ostaviti na papiru dok se stisne glazura.
Posluziti i uzivati .
Posluživanje
Radila sam u malom kalupu, kvadratnom 20×20.
Ako nemate ovaj drugi kokos, moze se koristiti i obicni, ali meni je ovaj grublji kokos krasan i za izgled i za okus.
Ja sam u stvari koristila “vlazni” koks, koji mi je prekrasan.
Recept je inace iz knjige “Baking”.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar