SASTOJCI
ZA BRESKVICE
• 500 g glatkog brašna
• 2 vrećice praška za pecivo
• 4 jaja
ZA BRESKVICE
• 500 g glatkog brašna
• 2 vrećice praška za pecivo
• 4 jaja
• 60 g šećera
• 2 vrećice vanilin šećera
• 1,5 dl ulja
• 0,5 dl mlijeka
• naribana korica 1 limuna
• 2 vrećice vanilin šećera
• 1,5 dl ulja
• 0,5 dl mlijeka
• naribana korica 1 limuna
ZA KREMU OD ČOKOLADE
• 400 g čokolade za kuhanje
• 300 g slatkog vrhnja (minimum 30% mm)
• 0,5 dl medice
• 400 g čokolade za kuhanje
• 300 g slatkog vrhnja (minimum 30% mm)
• 0,5 dl medice
ZA IZRADU
• 1 bočica ekstrakta od jagode
• 1 bočica ekstrakta od kruške
• 1 dl vode za svaki ekstrakt
• šećer za valjanje breskvica
• 1 bočica ekstrakta od jagode
• 1 bočica ekstrakta od kruške
• 1 dl vode za svaki ekstrakt
• šećer za valjanje breskvica
PRIPREMA
BRESKVICE
Zamjesite tijesto od navedenih sastojaka za breskvice!! Rukama od tijesta oblikujte kuglice.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuglice tijesta poslažite po papiru za pečenje.Lagano ih pritisnite dlanom. Stavite ih peći na temperaturu od 200°C oko 10 minuta.
Pečene kuglice izvadite iz pećnice i ostavite sa strane neka se hlade na sobnoj temperaturi. Ohlađenim polutkama malo izdubite sredinu kružnim pokretom žličice ili noža. Izdubljene ostatke fino sameljite u slatke mrvice i sačuvajte za kremu.
BRESKVICE
Zamjesite tijesto od navedenih sastojaka za breskvice!! Rukama od tijesta oblikujte kuglice.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuglice tijesta poslažite po papiru za pečenje.Lagano ih pritisnite dlanom. Stavite ih peći na temperaturu od 200°C oko 10 minuta.
Pečene kuglice izvadite iz pećnice i ostavite sa strane neka se hlade na sobnoj temperaturi. Ohlađenim polutkama malo izdubite sredinu kružnim pokretom žličice ili noža. Izdubljene ostatke fino sameljite u slatke mrvice i sačuvajte za kremu.
KREMA OD ČOKOLADE
Čokoladu narežite na što sitnije komade. Vrhnje stavite u posudu. Posudu stavite na vatru i neka se zagrijava do točke vrenja. U njega dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete glatku polutekuću smjesu. Toj smjesi dodajte medicu i slatke mrvice. Mješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Posudu s kremom ostavite sa strane, na sobnoj temperaturi, neka se krema stisne.
Čokoladu narežite na što sitnije komade. Vrhnje stavite u posudu. Posudu stavite na vatru i neka se zagrijava do točke vrenja. U njega dodajte čokoladu. Mješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete glatku polutekuću smjesu. Toj smjesi dodajte medicu i slatke mrvice. Mješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Posudu s kremom ostavite sa strane, na sobnoj temperaturi, neka se krema stisne.
IZRADA
Ohlađene izdubljene polutke napunite kremom. po dvije polutke spojite u breskvicu. U posudice ulijte hladnu vodu. U jednu dodajte ekstrakt od jagode, a u drugi ekstrakt od kruške. Dobivene breskvice, lagano, vrlo kratko vrijeme umočite u pripremljene tekućine, prvo jednu polovicu, zatim drugu. Nemojte cijele umočiti, već samo tijesto. Tako namočene uvaljajte u šećer.
Ohlađene izdubljene polutke napunite kremom. po dvije polutke spojite u breskvicu. U posudice ulijte hladnu vodu. U jednu dodajte ekstrakt od jagode, a u drugi ekstrakt od kruške. Dobivene breskvice, lagano, vrlo kratko vrijeme umočite u pripremljene tekućine, prvo jednu polovicu, zatim drugu. Nemojte cijele umočiti, već samo tijesto. Tako namočene uvaljajte u šećer.
POSLUZIVANJE
Recept je iz Ljetne kuharice od “Večernjeg lista”…
Ja sam ga morala malo doraditi jer su prve breskvice pravljene po orginal receptu, završile u kanti za smeće.!!
Nisam našla ekstrakt od kruške pa sam kupila od marelice, a isto tako nemam medicu pa sam stavila orahovac.
Recept je iz Ljetne kuharice od “Večernjeg lista”…
Ja sam ga morala malo doraditi jer su prve breskvice pravljene po orginal receptu, završile u kanti za smeće.!!
Nisam našla ekstrakt od kruške pa sam kupila od marelice, a isto tako nemam medicu pa sam stavila orahovac.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar