Sastojci
750 ml Mlijeka
6 žlica Šećera
2,5 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
2 Puding vanilija Dolcela
200g Stolnog margarina
500g Lisnatog tijesta
2 tegle Otkošćenih višanja
2 Šlag pjene Dolcela
750 ml Mlijeka
6 žlica Šećera
2,5 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
2 Puding vanilija Dolcela
200g Stolnog margarina
500g Lisnatog tijesta
2 tegle Otkošćenih višanja
2 Šlag pjene Dolcela
Priprema
1.
Priprema kreme:
Kuhati 7,5 dcl mlijeka sa 6 žlica šećera, kad prokuha dodati 2 pudinga od vanilije u koji sam prije dodala 2,5 žlice gusnela (smutiti u jednu posudu puding i gusnel). Kuhati dok se ne zgusne, postane kao kusa,
Kad se krema ohladi staviti 200g stolnog margarina i smiksati.
2.
Razvaljati lisnato tijesto, od svakog da bude 5 traka (kao na slici lijevo), trake neka budu veličine vaše tepsije, na svaku traku staviti malo griza da upije sok od višanja i šećera i poredati višnje jednu do druge. Tako i s drugim lisnatom, sveukupno treba biti 10 traka. Staviti na 250°C u pećnicu (otprilike 15 min), kad tijesto dobije rumenu boju.
3.
Kad se trake višanja ohlade, redati 4 trake pa kremu gore, zatim 3 trake pa opet krema, 2 trake pa krema i na kraju 1 traku i krema, ostatak kreme namazati sa strane. Kad se piramida ohladi staviti šlag i poslužiti!
U slast!!
1.
Priprema kreme:
Kuhati 7,5 dcl mlijeka sa 6 žlica šećera, kad prokuha dodati 2 pudinga od vanilije u koji sam prije dodala 2,5 žlice gusnela (smutiti u jednu posudu puding i gusnel). Kuhati dok se ne zgusne, postane kao kusa,
Kad se krema ohladi staviti 200g stolnog margarina i smiksati.
2.
Razvaljati lisnato tijesto, od svakog da bude 5 traka (kao na slici lijevo), trake neka budu veličine vaše tepsije, na svaku traku staviti malo griza da upije sok od višanja i šećera i poredati višnje jednu do druge. Tako i s drugim lisnatom, sveukupno treba biti 10 traka. Staviti na 250°C u pećnicu (otprilike 15 min), kad tijesto dobije rumenu boju.
3.
Kad se trake višanja ohlade, redati 4 trake pa kremu gore, zatim 3 trake pa opet krema, 2 trake pa krema i na kraju 1 traku i krema, ostatak kreme namazati sa strane. Kad se piramida ohladi staviti šlag i poslužiti!
U slast!!
www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar