Sastojci
Polpete
150g mljevenog govedskog ili teleceg mesa
100g mljevenog svinjskog mesa
1 luk
2 cesnjak
2 zlice mrvice
1 jaje
2 zlicice papar
2 zlice persin
1 zlica majcina dusica
2-3 zlicice Vegeta
Umak
1-2 zlice brasno
maslinovo ulje
250g pelati
1 kokosja kocka za juhu
1 zlica koncentrat rajcice
1 zlicica mljevena crvena paprika
1/2 zlicice chilli u prahu
2 zlicice secer
Polpete
150g mljevenog govedskog ili teleceg mesa
100g mljevenog svinjskog mesa
1 luk
2 cesnjak
2 zlice mrvice
1 jaje
2 zlicice papar
2 zlice persin
1 zlica majcina dusica
2-3 zlicice Vegeta
Umak
1-2 zlice brasno
maslinovo ulje
250g pelati
1 kokosja kocka za juhu
1 zlica koncentrat rajcice
1 zlicica mljevena crvena paprika
1/2 zlicice chilli u prahu
2 zlicice secer
Priprema
1.
U duboku zdjelu staviti meso i dobro promijesati
2.
Na ulju proprziti luk i cesnjak oko 1 minute. Ostaviti da se ohladi 5 minuta i onda dodati u zdjelu sa mesom.
3.
Dodati sve ostale sastojke i jako dobro promijesati.
4.
Oblikovati plosnate mini-burgere, mozete i okruglice, kako zelite.
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku oko 1 sat.
1.
U duboku zdjelu staviti meso i dobro promijesati
2.
Na ulju proprziti luk i cesnjak oko 1 minute. Ostaviti da se ohladi 5 minuta i onda dodati u zdjelu sa mesom.
3.
Dodati sve ostale sastojke i jako dobro promijesati.
4.
Oblikovati plosnate mini-burgere, mozete i okruglice, kako zelite.
Prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku oko 1 sat.
5.
Na malo ulja prziti polpete 7-10 minuta, okrecuci ih svakih 2 minute. Kad su przene ostaviti ih na toplo.
Na malo ulja prziti polpete 7-10 minuta, okrecuci ih svakih 2 minute. Kad su przene ostaviti ih na toplo.
6.
U lonac srednje velicine dodati ulje da prekrije dno i zatim dodati brasno i uprziti dok ne dobije zutkastu boju. Zatim preliti sa 100 ml vode i stalno mijesati dok se malo ne zgusne. Zatim dodati pelate.
7.
Dodati sve ostale sastojke i kuhati 10 minuta.
Pred kraj dodati polpete i kuhati jos 2-3 minute bez mijesanja da se polpete ne raspadnu.
Ostavite da odstoji 10-15 minuta i onda servirajte.
U lonac srednje velicine dodati ulje da prekrije dno i zatim dodati brasno i uprziti dok ne dobije zutkastu boju. Zatim preliti sa 100 ml vode i stalno mijesati dok se malo ne zgusne. Zatim dodati pelate.
7.
Dodati sve ostale sastojke i kuhati 10 minuta.
Pred kraj dodati polpete i kuhati jos 2-3 minute bez mijesanja da se polpete ne raspadnu.
Ostavite da odstoji 10-15 minuta i onda servirajte.
Posluživanje
Posluziti uz kremasti pire krumpir.
Posluziti uz kremasti pire krumpir.
izvor: www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar