Sastojci
3 osobe
2 srednje tikvice
1 veza mladog luka, sitno isečena
100 g šampinjona, sitno isečenih
50 g suve slanine, sitno isečene
maslac
bosiljak
origano
morska so
sveže mleveni crni biber
maslinovo ulje
1 veza zelja, skinuta sa drške celom dužinom
3-4 jajeta (može i 5 ako su sitna)
200 g sremskog sira
prezle
Priprema
1 veza mladog luka, sitno isečena
100 g šampinjona, sitno isečenih
50 g suve slanine, sitno isečene
maslac
bosiljak
origano
morska so
sveže mleveni crni biber
maslinovo ulje
1 veza zelja, skinuta sa drške celom dužinom
3-4 jajeta (može i 5 ako su sitna)
200 g sremskog sira
prezle
Priprema
1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Rernu zagrejati na 180°C.
Tikvice oprati, iseći na kolutove, ne deblje od 5 milimetara i grilovati ih na gril ili ravnom teflonskom tiganju.
U istom tiganju, na zagrejanom maslacu sa malo ulja, propržiti luk, dodati slaninu, pečurke, dinstati dok sva tečnost ne ispari, posoliti, pobiberiti, posuti bosiljkom i origanom.
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Dodati drubo isečene listove zelja da svenu i skloniti sa vatre.
2.
Umutiti jaja, dodati sadržaj iz tiganja, usitnjeni sir i promešati.
Umutiti jaja, dodati sadržaj iz tiganja, usitnjeni sir i promešati.
Kalup podmazati, posuti malo debljim slojem prezli, poređati sloj grilovanih tikvica, izručiti sadržaj iz tiganja, poravnati pa složiti i ostatak tikvica, utisnuti ih blago i posuti sa još malo sira.
3.
Peći 20 minuta poklopljeno zatim skloniti foliju i pustiti da se zapeče i lepo porumeni.
Peći 20 minuta poklopljeno zatim skloniti foliju i pustiti da se zapeče i lepo porumeni.
Posluživanje
Poslužiti uz paradajz salatu, mladi luk i ljutu papričicu.
Zelje.
www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar