Sastojci
tijesto
1 jaje
200 ml jogurta
400 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
tijesto
1 jaje
200 ml jogurta
400 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
3 kašike kečapa ili sos paradajza
malo origana
100 gr feta sira
100 gr gaude
100 gr pilećih ili purećih prsa u ovitku
malo origana
100 gr feta sira
100 gr gaude
100 gr pilećih ili purećih prsa u ovitku
Priprema
1.
Pileća prsa u ovitku narezati na sitne kockice, fetu izmrvite, a gaudu naribajte. Sve sastojke za tijesto sjedinite, pa zamijesite homogeno tijesto.
1.
Pileća prsa u ovitku narezati na sitne kockice, fetu izmrvite, a gaudu naribajte. Sve sastojke za tijesto sjedinite, pa zamijesite homogeno tijesto.
2.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu prsta, pa režite na kocke željene veličine.
3.
Pržite jastučiće u zagrijanom ulju dok ne porumene. Pržene stavite na papir da se ocijede od ulja.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu prsta, pa režite na kocke željene veličine.
3.
Pržite jastučiće u zagrijanom ulju dok ne porumene. Pržene stavite na papir da se ocijede od ulja.
Izvor: Tradicionalni recepti.
Nema komentara:
Objavi komentar