Obožavam kolače sa kavom, a ovo je baršun…. jer niti jedna druga riječ ne može opisati užitak kad probate savršen biskvit sa savršenom kremom….
SASTOJCI
Biskvit
• 150 grama maslaca ili margarina
• 150 grama šećera
• 4 jaja
• 30 grama kakaa
Biskvit
• 150 grama maslaca ili margarina
• 150 grama šećera
• 4 jaja
• 30 grama kakaa
• 200 grama brašna
• 250 ml mlijeka
• 1 vrećica praška za pecivo
• 1 vrećica praška za pecivo
Krema
• 200 ml vrhnja za šlag
• 200 grama mliječne čokolade
• 2 čajne žličice instant kave
• 200 ml vrhnja za šlag
• 200 grama mliječne čokolade
• 2 čajne žličice instant kave
Preljev
• 150 ml kuhane crne kave
• 150 ml kuhane crne kave
PRIPREMA
1. Zagrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu i instant kavu, te stavite na 3-4 sata u frižider da se dobro ohladi.
2. Za biskvit maslac ili margarin sobne temperature dobro izmješajte sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje, te postepeno sve ostale sastojke.
3. U namazan protvan veličine 20×30 pretresite smjesu za biskvit te je pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
4. Pečeni biskvit natopite
1. Zagrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu i instant kavu, te stavite na 3-4 sata u frižider da se dobro ohladi.
2. Za biskvit maslac ili margarin sobne temperature dobro izmješajte sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje, te postepeno sve ostale sastojke.
3. U namazan protvan veličine 20×30 pretresite smjesu za biskvit te je pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
4. Pečeni biskvit natopite
kuhanom crnom kavom.
5. Dobro ohlađeni šlag s čokoladom izmiksajte dok ne dobijete kremu.
6. Kremu namažite po ohlađenom biskvitu i ukrasite po želji.
5. Dobro ohlađeni šlag s čokoladom izmiksajte dok ne dobijete kremu.
6. Kremu namažite po ohlađenom biskvitu i ukrasite po želji.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar