Sastojci
240 integralnog heljdinog brašna
1 kašičica praška za pecivo
140 gr kefira (može i jogurt)
100 gr sira (ja sam izmrvljenu “fetu”)
1/2 kašičice soli
2 jajeta.
1 kašičica praška za pecivo
140 gr kefira (može i jogurt)
100 gr sira (ja sam izmrvljenu “fetu”)
1/2 kašičice soli
2 jajeta.
Priprema
1.
Sipati brašno u činiju, dodati so i prašak za pecivo i promešati. Dodati sve sastojke osim sira i sve dobro kašikom sjediniti da se dobije gusta kašasta masa.
1.
Sipati brašno u činiju, dodati so i prašak za pecivo i promešati. Dodati sve sastojke osim sira i sve dobro kašikom sjediniti da se dobije gusta kašasta masa.
2.
Ubaciti u testo sir, promešati, pa sipati kašičicom u kalupe za mafine do 2/3 zapremine.
Ubaciti u testo sir, promešati, pa sipati kašičicom u kalupe za mafine do 2/3 zapremine.
3.
Peći mafine tridesetak minuta na 180-200°C dok ne porumene.
Peći mafine tridesetak minuta na 180-200°C dok ne porumene.
4.
Ovo je najjednostavnija kombinacija. Odlični su – spolja hrskavi, iznutra vazdušasti i mekani, a što je najvažnije ukus im je božanstven – fino slatkast i poseban, baš karakterističan za heljdino brašno…
Ovo je najjednostavnija kombinacija. Odlični su – spolja hrskavi, iznutra vazdušasti i mekani, a što je najvažnije ukus im je božanstven – fino slatkast i poseban, baš karakterističan za heljdino brašno…
Posluživanje
Mogu se u testo ubaciti i neki od ovih dodataka: semenke, spanać (blitva), luk, dinstane pečurke ili šta već volite. Dobiju se mafini koji su uz jogurt (kefir) ili salatu (sirovo povrće ili ajvar) kompletan obrok. Zgodni su i u situacijama kada treba da nosimo hranu van kuće – na put, izlet, za užinu u školi ili na poslu..
Izvor : www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar