brzinska varijanta…neodoljivog ukusa!
SASTOJCI
podloga
250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 gr margarina sa aromom vanilije
4-5 kašika mlijeka
podloga
250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
100 gr margarina sa aromom vanilije
4-5 kašika mlijeka
krema
100 gr lješnik karamela
300 ml vrhnja za šlag
100 gr margarina sa aromom vanilije
100 gr lješnik karamela
300 ml vrhnja za šlag
100 gr margarina sa aromom vanilije
glazura
100 gr mliječne čokolade
50 gr čokolade za kuhanje
2 kašike šećera
250 ml vrhnja za šlag
30 gr margarina
100 gr mliječne čokolade
50 gr čokolade za kuhanje
2 kašike šećera
250 ml vrhnja za šlag
30 gr margarina
PRIPREMA
Otopiti margarin,pa preliti preko mljevenog keksa.Dodati i mlijeka,po potrebi,pa od mase oblikovati podlogu!
Otopiti margarin,pa preliti preko mljevenog keksa.Dodati i mlijeka,po potrebi,pa od mase oblikovati podlogu!
U vrhnje dodati karamele,pa zagrijati,dok se karamele ne otope! Maknuti sa vatre,pa dodati i margarin! Miješati dok se margarin ne otopi,pa ostaviti da se krema prohladi.
Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa,pa ostaviti u frižider da se stegne!
Zagrijati vrhnje,šećer i čokoladu,pa kad se čokolada otopi,dodati i margarin.Miješati dok se ne otopi,pa ostaviti da se prohladi.Preliti preko kreme od karamela,pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne!
Rezati na parčad i uživati!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar