SASTOJCI
Potrebno je
800 gr tankih kora za pitu
500 gr mlevenog mesa (moze junetina, svinjetina, mesano)
750 gr praziluka
4 jaja
1 kisela pavlaka
200 ml ulja
400 ml vode
1 prasak za pecivo
Potrebno je
800 gr tankih kora za pitu
500 gr mlevenog mesa (moze junetina, svinjetina, mesano)
750 gr praziluka
4 jaja
1 kisela pavlaka
200 ml ulja
400 ml vode
1 prasak za pecivo
PRIPREMA
1.
Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja, a zatim dodati mleveno meso. Ako meso ostane malo krupnije, izgnjeciti ga viljuskom i tako skroz usitniti. Fil posoliti i pobiberiti po zelji, a moze da se doda i malo Zacina C.
2.
Kada se fil ohladi, redjaju se kore. Svaka kora se prska uljem i vodom u kojoj je razmucen prasak za pecivo, a fil od mesa ide na svaku cetvrtu koru. Kada se utrosi sav fil, odozgo idu cetiri kore. U zavisnosti od broja kora, izmedju mozete da stavljate i po tri kore i fil, ali je bitno da na pocetku i kraju budu po cetiri kore.
3.
Kada slozite pitu, isecete je na kockice, a zatim polijete sa smesom od 4 jaja i jedne pavlake. Sipajte polako, tacno iznad mesta kuda ste rezali pitu, a zatim nozem razmaknite malo izmedju kora, da se smesa lepo upije u pitu.
4.
Kada je pravim, obicno je napravim uvece, ostavim je u frizideru, pa je ujutru pecem, ili ako uvece imam goste, spremim je ujutru, pa stoji do pred pecenje. Tako se svi sastojci lepo sazmu i pita bude lepa i socna.
Posluživanje
Praziluka kupim obicno kilogram, pa dok ga ocistim od pera i prvih slojeva, ostane 750 gr, a moze i manje da se stavi, ali ne manje od 500 gr.
Jos jedna slika
Ukoliko neko ne voli praziluk, moze da se pravi i sa crnim lukom, ali njega ide 500 gr.
1.
Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja, a zatim dodati mleveno meso. Ako meso ostane malo krupnije, izgnjeciti ga viljuskom i tako skroz usitniti. Fil posoliti i pobiberiti po zelji, a moze da se doda i malo Zacina C.
2.
Kada se fil ohladi, redjaju se kore. Svaka kora se prska uljem i vodom u kojoj je razmucen prasak za pecivo, a fil od mesa ide na svaku cetvrtu koru. Kada se utrosi sav fil, odozgo idu cetiri kore. U zavisnosti od broja kora, izmedju mozete da stavljate i po tri kore i fil, ali je bitno da na pocetku i kraju budu po cetiri kore.
3.
Kada slozite pitu, isecete je na kockice, a zatim polijete sa smesom od 4 jaja i jedne pavlake. Sipajte polako, tacno iznad mesta kuda ste rezali pitu, a zatim nozem razmaknite malo izmedju kora, da se smesa lepo upije u pitu.
4.
Kada je pravim, obicno je napravim uvece, ostavim je u frizideru, pa je ujutru pecem, ili ako uvece imam goste, spremim je ujutru, pa stoji do pred pecenje. Tako se svi sastojci lepo sazmu i pita bude lepa i socna.
Posluživanje
Praziluka kupim obicno kilogram, pa dok ga ocistim od pera i prvih slojeva, ostane 750 gr, a moze i manje da se stavi, ali ne manje od 500 gr.
Jos jedna slika
Ukoliko neko ne voli praziluk, moze da se pravi i sa crnim lukom, ali njega ide 500 gr.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar