petak, 10. veljače 2017.

LAZANJE



5oo gr mešanog mlevenog mesa,
1 praziluk,
1 šargarepa,
5oo ml pasiranog paradajza,
5oo gr šampinjona,
origano i drugi suvi začini po želji,
so po ukusu,
pakovanje kora za lazanje,
po želji komad suvog mesa (da zamiriše).
Za bešamel :
5o gr margarina,
1 puna kašika brašna,
5oo ml mleka.
I još :
kačkavalj za rendanje preko poslednje kore po želji.
PRIPREMA :
Praziluk iseckati i prodinstati na malo maslinovog ulja. Posle 5 minuta dodati izrendanu šargarepu i origano. Dinstati još par minuta dok ne puste sokove. Ubaciti sitno iseckane šampinjone i dinstati dok ne ispari voda koju su pustile pečurke. Ubaciti mleveno meso, posoliti po želji i naliti paradajz sokom. Po želji dodati sitno seckano suvo meso. U drugoj šerpici rastopiti margarin pa dodati kašiku brašna i mešati dok se ne razbiju grudvice. Naliti mleko i konstantno mešati dok se ne dobije kremast beli sos. Svaku koru za lazanje potapati u prokuvalu slanu vodu na minut dva i ređati u posudu za pečenje podmazanu uljem ili margarinom. Preko prve kore premazati bešamel pa preko njega crveni sos od mlevenog mesa. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore i sav sos. Na poslednju koru namazati bešamel i staviti da se peče oko 3o minuta na 2oo C. Pred kraj narendati kačkavalj na vrh lazanja i vratiti u rernu dok se ne rastopi. Lazanje služiti tople kao glavno bogato i sočno jelo :).
Prijatno!
IZVOR: http://milicinakuhinja.blogspot.ba/2014/03/lazanje.html

Nema komentara:

Objavi komentar